Hudvård
Grön Skönhet

Exfoliering, en Hudvård du lätt gör Grön och Miljövänlig!

Det spelar ingen roll hur många tvålar, fuktighetskrämer och solskyddsmedel du använder, om du inte exfolierar får din hud inte ut det mesta av din hudvårdsrutin. Exfoliering är helt enkelt avlägsnandet av döda hudceller från hudens yta. Genom att ta bort dessa celler ökar cellförnyelsen och polerar hudens yta. Utan regelbunden exfoliering visar inte ens den vackraste huden sin verkliga vitalitet. En skönhetsklinik i Göteborg berättar mer.

Hur exfolierar man med miljöhudvård i tanke då?

Många använder sig av hårda skrubbar eller loofahs för att exfoliera huden, men det kan göra mer skada än nytta, särskilt under vintermånaderna. Det är möjligt att överexfoliera, så att gnugga och skrubba redan torr och irriterad vinterhud orsakar bara mer av samma sak. Ett mildare alternativ som är perfekt för alla årstider är en mild kemisk exfoliator.

Goda hudvårdsprodukter bör ge:

– Ökad cellförnyelse

– Slätare, mjukare och ljusare hud

– Ökad kollagenbildning och hudtjocklek

– Behandlar akne, torr hud och täppta porer

– Färre rynkor och uttryckslinjer

– Behandlar hyperpigmentering och ojämn pigmentering

– Ökad effektivitet i kombination med andra hudprodukter

Hudvård

Hyaluronsyra kan behålla upp till 1000 gånger sin vikt i vatten, vilket gör den mycket effektiv när det gäller att hjälpa huden att behålla fukten. Har du någonsin undrat varför en babys hud är så mjuk och fyllig? Spädbarn föds med höga nivåer av hyaluronsyra i huden.

Ju äldre vi blir, desto svårare blir det för kroppen att avlägsna hudceller och skapa nya, och därför blir exfoliering allt viktigare.

Bläddra även igenom denna bloggen här wishantara

När de flesta av oss tänker på solskydd så är det första vi tänker på att ta fram baddräkt och handduk för att gå ut i sommarsolen. Många tänker kanske inte ens på solskyddsmedel när det är kallt och molnigt, när stranden eller poolen är uteslutna, och särskilt under vintermånaderna. Låt dig inte luras av sjunkande temperaturer eller molnig himmel, solskydd är ett absolut måste året runt. Solens strålar är lika starka och skadliga på vintern och kan bli ännu starkare när de reflekterar UV-strålning från blek snö.

De UV-strålar som vi utsätts för under vår livstid är UVA-strålar, och dessa UVA-strålar tränger djupt in i huden och ökar uppkomsten av rynkor och hudåldrande. Solskador ackumuleras gradvis med tiden och har bestående konsekvenser för din hud och hälsa som du måste bemöta med hudvård.

Kolla in denna intressanta blogg

Hur och när man applicerar en återfuktandekräm är en viktig aspekt förutom att känna till de bästa aktiva ingredienserna. Skönhetskliniker så som Estetic i Göteborg jag själv använder, har en otroligt stor reseurs av kunskap gällande både skönhetsbehandlingar men även hur du behandlar din hud bäst och med vad.

Läs också denna hårvårdsartikel om du intresserar dig för hudvård och skönhet!

Kolla också in den här bloggen om du vill läsa mer om skönhet, hälsa och annat: https://lovenrudvi.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *