sokordsoptimering
Uncategorized

Vad är sökordsoptimering? Din kompletta guide steg för steg

Vill du lära dig allt om sökordsoptimering? Innan jag lär dig hur det fungerar och hur man gör det, låt oss först gå igenom definitionen av sökordsoptimering, och sedan kommer vi att dyka in i hur sökordsoptimering fungerar. Läs mer på min blogg här.

sokordsoptimering?

Vad är sökordsoptimering?

SEO står för sökordsoptimering. sökordsoptimering är processen att vidta åtgärder för att hjälpa en webbplats eller ett innehåll att rankas högre på Google.

Den viktigaste skillnaden mellan sökordsoptimering och betald reklam är att sökordsoptimering involverar “organisk” rankning, vilket innebär att du inte betalar för att vara i det utrymmet. För att göra det lite enklare innebär sökmotoroptimering att man tar ett stycke onlineinnehåll och optimerar det så att sökmotorer som Google visar det högst upp på sidan när någon söker efter något.

Titta på det så här. När någon skriver in “Tacos” på Google letar de förmodligen efter ett recept, ingredienser och instruktioner om hur man gör den. Om du skrev en artikel om att göra tacos, skulle du vilja att folk skulle hitta ditt recept. För att någon ska hitta det måste du ranka över alla andra webbplatser med recept på tacos. Det är inte lätt, men det är vad sökordsoptimering-marknadsföring handlar om.

Låt oss dela upp det ytterligare: Majoriteten av onlinesökningar börjar med en sökmotor som Google. Faktum är att 80 procent av dessa sökningar börjar på Google.

För att bättre förstå hur du kan ranka ditt innehåll högre i sökmotorerna måste du först förstå hur sökning fungerar.

Det slutliga målet med den här artikeln är att hjälpa dig att förstå sökningens detaljer så att du kan optimera ditt innehåll för att rankas högre på Google och få fler ögonsten på dina inlägg.

Kärnelement i sökordsoptimering: On-Page SEO och Off-Page SEO

När det kommer till bredare sökordsoptimering finns det två lika viktiga vägar: on-page SEO och off-page SEO.

On-page SEO handlar om att bygga innehåll för att förbättra din ranking. Det handlar om att införliva sökord på dina sidor och innehåll, skriva högkvalitativt innehåll regelbundet, se till att dina metataggar och titlar är nyckelordsrika och välskrivna, bland andra faktorer.

Off-page SEO är den optimering som sker utanför din webbplats, till exempel att tjäna bakåtlänkar. Den här delen av ekvationen handlar om att bygga relationer och skapa innehåll som människor vill dela. Även om det kräver mycket benarbete, är det en viktig del av SEO-framgång.

sökordsoptimering-strategier: Svart hatt vs. Vit hatt

Jag har alltid spelat det långsiktiga entreprenörsspelet, och jag tror att det är vägen att gå. Detta är dock inte fallet med alla. Vissa människor skulle hellre ta de snabba vinsterna och gå över till något annat.

När det kommer till sökordsoptimering kallas snabba vinster ofta som “svart hatt SEO.” Människor som implementerar svart hatt sökordsoptimering tenderar att använda lömska taktiker som stoppning av sökord och länkskrapning för att ranka snabbt. Det kan fungera på kort sikt och ge dig lite trafik till din webbplats, men efter ett tag slutar Google med att straffa och till och med svartlista din webbplats så att du aldrig kommer att rankas.

Å andra sidan är sökordsoptimering för vita hattar sättet att bygga en hållbar onlineverksamhet. Om du gör sökordsoptimering på det här sättet kommer du att fokusera på din mänskliga publik.

Du kommer att försöka ge dem det bästa möjliga innehållet och göra det lättillgängligt genom att spela enligt sökmotorns regler.

Duplicerat innehåll: 

När någon försöker ranka ett visst sökord kan de duplicera innehåll på sin webbplats för att försöka få in det sökordet i sin text om och om igen. Google straffar webbplatser som gör detta.

Osynlig text och nyckelordsfyllning: 

För många år sedan var en svart hatt-strategi att inkludera massor av sökord längst ner i dina artiklar men få dem i samma färg som bakgrunden. Denna strategi kommer att få dig svartlistad mycket snabbt. Detsamma gäller för att stoppa in sökord där de inte hör hemma.

Cloaking och omdirigering: 

När det gäller omdirigeringar finns det ett rätt och fel sätt att göra det på. Fel sätt är att köpa upp ett gäng nyckelordsrika domäner och dirigera all trafik till en enda webbplats.

Dåliga länkmetoder: 

Att gå ut och köpa ett Fiverr-paket som lovar dig 5 000 länkar på 24 timmar är inte rätt sätt att bygga länkar. Du måste få länkar från relevant innehåll och webbplatser i din nisch som har sin egen trafik.

Eftersom Google straffar webbplatser som gör dessa saker, kommer du bara att höra mig prata om White Hat sökordsoptimering.

Det finns dock en sak som grå hatt sökordsoptimering. Det betyder att den inte är lika ren eller oskyldig som den vitaste av vita hattar, men den är inte riktigt så oerhört manipulativ som tekniker med svart hatt kan vara. Du försöker inte lura någon eller avsiktligt spela systemet med grå hatt. Men du försöker få en tydlig fördel.

Se, Googles standarder är inte så tydliga som de vill att du ska tro. Många gånger kan de till och med säga motsägelsefulla saker. Till exempel har Google sagt att de inte är ett fan av gästbloggar för att skapa länkar.

Hur är det nu med gästbloggande för att utöka ditt varumärke? Vad händer om du gör det för att skapa medvetenhet, generera högkvalitativ trafik tillbaka till din webbplats och bli ett känt namn i branschen?

I SEO-världen handlar det inte så mycket om vad du gör utan hur du gör det. Om du köper gästinlägg på webbplatser som inte har något att göra med din nisch och spammar en massa länkar, kommer du att bli straffad. Om du skapar unika gästinlägg som ger värde för läsarna på webbplatser som är relevanta för dig, kommer du att klara dig, och länkjuice kommer att flöda bra till din webbplats.

sokordsoptimering-seo

Grunderna i sökordsoptimering-marknadsföring: Den fullständiga uppdelningen

Nu är det dags att lära sig hur man gör sökordsoptimering-marknadsföring. Att förstå det är en sak, men sökordsoptimering kräver mycket handling och tid. Det här är inget du kan ändra på idag och förvänta dig att se resultat imorgon. sökordsoptimering vidtar dagliga åtgärder med målet om långsiktig framgång.

Innehåll

Du har säkert hört det förut: “Innehållet är kung.” Bill Gates gjorde denna förutsägelse på 90-talet, och den är lika sann som någonsin idag.

Varför?

För en Google-användare blir glad när de hittar det resultat som uppfyller deras behov på bästa sätt.

När du googlar på “snabb och enkel hemlagad mac and cheese” lägger Google all sin energi på att leverera till dig det som Google anser är det bästa receptet på hemgjord mac and cheese (som tar lite tid och använder få ingredienser) på hela webben.

Det letar inte bara efter det snabbaste receptet, bara det enklaste receptet, eller slänger ut ett gäng onlinebutiker för frysta middagar. Den försöker ge dig exakt det du bad om. Google försöker alltid ge den bästa möjliga upplevelsen genom att dirigera dig till det bästa innehållet det kan hitta.

Detta innebär att ditt nummer ett jobb att göra bra med SEO är att producera bra innehåll.

Det är en bummer, eller hur? Du måste fortfarande lägga ner massor av arbete. SEO är inte annorlunda än alla andra färdigheter: fantastiska resultat kommer från stora ansträngningar. Precis som den bästa marknadsföringen i världen inte hjälper dig att sälja en dålig produkt, är superavancerad sökordsoptimering värdelös om du inte har kvalitetsinnehåll.

Element av innehåll

Det finns en miljon element som går till att skapa innehåll av hög kvalitet; här är några av mina mest avgörande:

Kvalitet

En gång var det standard att lägga upp ett innehåll med en massa nyckelord. Om du skapade kvalitetsinnehåll som faktiskt löste någons problem, var du en framstående, och det gjorde det lätt att rangordna.

Idag är innehållet mycket bättre, och många onlineföretag har bloggar som de använder för att ge mervärde till sin webbplats och rankas högre på Google.

Det är inte lätt att komma med bra innehåll, men de goda nyheterna är att du inte alltid behöver skapa ditt innehåll från grunden. Du kan piggyback av vad andra har skapat men helt enkelt lägga till mer värde och göra ditt innehåll mer djupgående.

Summan av kardemumman är att ditt innehåll måste lösa ett problem eller ge en lösning på vad som än får läsaren till ditt inlägg. Om det inte gör det klickar de snabbt bort från din sida och berättar för Google att ditt innehåll inte löser någons problem.

Avsikt

Google lägger stor vikt vid uppsåt. Den vill förstå vad den som söker efter när de skriver något i sökfältet.

  • Vill de veta något?
  • Försöker de köpa något?
  • Är de fönstershoppar?

Som innehållsskapare måste du förstå detta också. Du kan inte skapa ett stycke innehåll om de “bästa isfiskespöna” och rikta in dig på “basfiske” som ditt primära sökord. Det är inte vettigt eftersom folk vanligtvis inte använder isfiskespön för att fiska efter bas i kylan. Således ger du inte rätt svar på frågan, och Google kommer att veta.

Friskhet

Hubspot satte ett riktmärke som visar att inlägg ofta hjälper till med Googles rankningar. Men att lägga upp nytt innehåll är bara ett sätt att signalera att Google är fräsch. Det finns massor av saker du kan göra med innehåll du redan har publicerat för att göra det mer uppdaterat.

Att gå igenom och uppdatera ditt innehåll för noggrannhet, åtgärda eventuella trasiga länkar och uppdatera gamla data med ny statistik som är mer relevant är alla sätt att visa Google att ditt innehåll fortfarande förtjänar en plats på sida ett.

4 tips för att skapa kvalitetsinnehåll

Här är mina bästa tips för att skapa det bästa innehållet som läsarna älskar och Google respekterar:

4. Förstå användarens avsikt: 

Du måste veta vad läsaren vill åstadkomma när de landar på din sida.

3. Utveckla en kundavatar: 

Du måste också veta vem din läsare är, vad de gillar, vad de ogillar och varför de är där.

2. Bryt upp texten: 

Människor har kort uppmärksamhet och att skriva gigantiska väggar av text fungerar inte längre; du måste dela upp det med massor av rubriker och bilder.

1. Gör det möjligt: 

​​Det finns inget värre än att läsa ett innehåll och inte få allt du behöver för att åstadkomma något. Ditt innehåll bör vara grundligt, men det måste också svara på frågan “Vad nu?” Kommer läsaren att ha allt de behöver när de avslutar din artikel?

Sökordsforskning och urval

Vi berörde bara kort sökordsforskning, som dikterar vad du kallar din webbplats eller hur du beskriver ditt varumärke online.

Nyckelord avgör till och med hur du bygger länkar, inklusive allt från taktiken du väljer till hur du planerar att implementera dem. Ett annat vanligt misstag människor gör är att de slutar.

Kanske designar de om sin webbplats eller kommer ut med en ny marknadsföringskampanj. De gör det i en vecka eller två, uppdaterar sina sidor och slutar sedan. De tror att sökordsforskning är en en-och-gjort sak. I verkligheten är det raka motsatsen. De bästa SEO:erna gör ständigt sökordsforskning.

Sökordsforskning görs av flera olika anledningar, men de två främsta anledningarna är att ranka på Google och skapa relevant innehåll. Nyckelord kan ofta öppna dörren till inspiration genom att berätta exakt vad folk vill veta baserat på vad de söker efter.

Element för val av sökord

Det finns mycket mer i valet av sökord än att gå igenom ditt sökordsforskningsverktyg och välja varje sökord på listan. Du måste förstå avsikten bakom sökordet såväl som dess konkurrenskraft. Här är de viktigaste delarna bakom val av sökord:

Att välja rätt sökord

Låt oss säga att du säljer konsulttjänster. Din tjänst kan kosta kunder 5000 kr under loppet av ett år. Det är mindre än 500 kr i månaden, så det är inte uteslutet men ändå ganska dyrt.

Nu, om du rankar #1 för “gratis tips för företagstillväxt”, gissa vilken typ av publik du kommer att locka?

Du kommer att ta in folk som letar efter gratis saker! Det betyder att de förmodligen inte kommer att lämna över sitt kreditkort i det ögonblick de besöker din webbplats. Det enda sökordet kan skicka tusentals människor till din webbplats varje månad. Men det är förmodligen fel publik, så det är inte meningsfullt att ranka den. Du skulle vara bättre att välja ett annat sökord även om det innebär att du avstår från 1000 besök i månaden.

Tänk på det: Om bara en eller två personer som läser den konverterar, är du redan före. Detta är dock inte det enda vanliga misstaget jag ser. Faktum är att den här nästa är ännu vanligare.

Konkurrensanalys

Du har valt rätt sökord från början. Det är kontextuellt relevant för vad du gör, och det passar bättre med det du försöker sälja. Vad är nästa sak du gör?

Du öppnar ett sökordsverktyg som ahrefs för att få några relaterade sökordsidéer. Naturligtvis börjar du dra till de med flest sökningar, men här är det du saknar: Din förmåga att ranka ett sökord beror ofta mer på konkurrenterna du möter.

När du sätter i den säger du “shit! Kolla, den får 40 000 sökningar i månaden; det här är riktigt bra!” Vad du inte inser är att det kommer att ta hundratals och hundratals bakåtlänkar och förmodligen år att ens tänka på att ranka den första sidan som en ny webbplats.

Varför?

Konkurrensen är hård. Webbplatser rankas på sida ett just nu för det sökordet. Dessa webbplatser har funnits där ett tag, de har ett starkt rykte och Google vet att de tillhandahåller kvalitetsinformation. Det är så de har förtjänat platsen. Du har inte förtjänat Googles förtroende ännu, och det skulle krävas mycket för att du ska överträffa konkurrenterna.

Sök avsikt

Google berättar om och om igen hur viktigt sökavsikten är.

De flesta fokuserar på sökord. Kontraintuitivt är det inte det du vill göra. Istället för att titta på vad folk skriver in bör du försöka identifiera vad de söker efter.

Detta är vad “sökavsikt” syftar på. Det är skillnaden mellan att få lite trafik och få verkliga intäkter.

Låt oss börja med ett grundläggande scenario för att belysa skillnaden. Du äger en jobbsajt som tjänar pengar genom att få företag att köra jobbannonser på din webbplats. Det betyder att du måste få bra rankning av jobbsidor så att folk kommer till din webbplats istället för Indeed eller någon annanstans.

Ju fler som hittar jobb genom dig, desto mer får du betalt. Se vad som händer med ett sökord som “ingenjörsjobb”.

Resultaten är överallt! Vissa hänvisar till maskiningenjörer, medan andra fokuserar på mjukvara eller nybörjarpositioner. Avsikten bakom varje sökning är helt olika, vilket är vad du behöver peka ut. Vad exakt letar den här användaren efter? Vilken typ av ingenjörsjobb är de intresserade av?

Google hjälper oss att göra detta genom att matcha sökavsikten med den fras användaren skriver i sökfältet. Ur ditt perspektiv är det viktiga att du skapar innehåll och väljer sökord som matchar användarens sökavsikt.

sokordsoptimering-seo-grunderna

4 tips för att välja de bästa sökorden

Här är mina tips för att genomföra den bästa sökordsundersökningen och urvalet:

Använd verktyg för att hjälpa dig: 

Du kan inte göra den bästa sökordsforskningen utan verktyg som hjälper dig. Verktyg som Ubersuggest och Ahrefs ger insikt i dina konkurrenter och gör ditt liv enklare.

Förstå semantik: 

Detta är ett bra sätt att lära sig framtiden för sökordsforskning. Google bryr sig inte så mycket om du infogar det exakta sökordet 15 gånger; vad den vill matcha är avsikten. Om du inkluderar ett sökord är chansen stor att Google hittar 12 andra som är relaterade till det. Du behöver inte inkludera basfiskespö, basfiskespön, fiskespön för bas och varje permutation. Google hämtar det åt dig om ditt innehåll är bra.

Lär dig avsikten: 

Du måste känna till avsikten med sökordet. Förstå att det är en stor skillnad mellan vad en köpare kommer att skriva på Google och vad en forskare kommer att lägga in i Google. Om ditt innehåll svarar på en fråga vill du inte ha en köpare. Om ditt innehåll säljer något vill du inte ha en forskare.

Spionera på konkurrenterna: 

Ett av de bästa sätten att utföra sökordsforskning är att se vad dina konkurrenter gör och följa deras ledning. Om någon rankas som nummer ett för det sökord du vill ha, gå in i ditt sökordsforskningsverktyg, ange deras webbadress och se vilka sökord de använder med sökordsgapet.

HTML

Din webbplats HTML är en viktig del av sökordsoptimering-marknadsföringspusslet. Utan ordentliga taggar, rubriker och beskrivningar kommer Google att ha svårt att ta reda på vad ditt innehåll handlar om och varför det bör rankas högre än konkurrenterna.

När folk läser att HTML är en del av sökordsoptimering börjar de bli rädda, men det finns inget att oroa sig för. Du behöver inte förstå kod, och det är väldigt lite involverat i processen att ändra taggar och beskrivningar. För det mesta är det lika enkelt att ändra HTML ur ett SEO-perspektiv som att kopiera och klistra in.

Element av HTML

Låt oss nu bryta ner några av faktorerna att vara uppmärksamma på när det kommer till HTML.

Titeltaggar

En sak som många blandar ihop är titeltaggen och H1-taggen. Detta är två olika rubriker och bör behandlas som sådana. Titeltaggen är vad som visas på fliken högst upp i din webbläsare och visar när din sida dyker upp på Google.

Området i den svarta rutan är din titeletikett. Detta är den mest framträdande rubriken i sökningen och har en blå eller lila färg som sticker ut. Du vill använda det här avsnittet klokt genom att inkludera ditt huvudsökord och göra rubriken lockande så att användarna vill klicka.

Metabeskrivning

Metabeskrivningen är området nedanför. Här får du en chans att berätta för den som söker vad innehållet handlar om. Det är viktigt att sökordsoptimera det här avsnittet, och det är inte längre än 160 tecken. Du vill att den ska visas korrekt på både mobil och stationär skärm.

Schema

Schema är resultatet av ett samarbete mellan flera sökmotorer. Det är i princip bara en undergrupp av specifika HTML-taggar som förbättrar hur SERP:erna visar ditt innehåll.

Till exempel använde författaren till ovanstående exempel med Bitcoin ett schema för att skapa betyget Google visar på SERP. Det är en ganska liten faktor men definitivt bra praxis.

När du är klar med att lägga till ditt schema, glöm inte att testa din sida för att se till att allt fungerar smidigt.

Underrubriker

Ett exempel på en underrubrik skulle vara din H1. Det här är rubriken på din artikel och visas högst upp. Även om det bara kan verka som en rad ord, är det viktigt eftersom det är din H1. Det är din primära rubrik.

Den här rubriken talar om för Google vad artikeln eller delen av innehållet handlar om. Det är också din möjlighet att locka läsare när de först landar på sidan. Du vill använda ditt primära sökord i din H1, men du vill inte fylla i sökord.

Jag tycker också om att tänka på min H1 som att jag bjuder in någon till sidan. Det ska inte vara transaktionellt eller påträngande. Du vill locka läsarna att fortsätta ner på sidan med din H1.

Alt text

Alt text beskriver en bild i din artikel. Allt innehåll har det, men många använder det inte. Poängen med alt-text är att sökmotorer verbalt kan beskriva bilden för personer som är synskadade. När du skriver alt-text vill du att den ska dela upp vad bilden är korrekt, men du kan även använda dessa för att infoga nyckelord.

URL Slug

Om du går tillbaka till den här bilden igen ser du att rutan är runt frasen “vad är innehållsmarknadsföring.” Detta är URL-sluggen, som är den del av URL:en som talar om för Google vad innehållet handlar om. Dessa är också viktiga områden för dig att infoga ditt viktigaste sökord.

I det här exemplet använde vi “vad är innehållsmarknadsföring” för att beskriva sidan, och Google borde veta att artikeln kommer att dela upp detaljerna om grundläggande innehållsmarknadsföring.

4 tips för att göra rätt HTML-förbättringar

Här är mina viktigaste tips att tänka på när du gör HTML-förbättringar på din webbplats:

Använd verktyg för att hjälpa dig: 

Jag fortsätter att säga det här, men det är så viktigt. De olika SEO-marknadsföringsverktygen där ute är värda investeringen eftersom de hjälper dig att identifiera HTML-problem med din webbplats. Ahrefs berättar till exempel om en webbplats har dubbletter av titeltaggar eller hur många artiklar som saknar metabeskrivningar.

Piggyback på konkurrenterna: 

Att stjäla är dåligt, men att använda dina topprankade konkurrenter för inspiration är det inte. Om du kämpar för att komma på vad du ska använda för din titeltagg eller metabeskrivning, se vad konkurrenterna gör.

Fyll aldrig med sökord: 

Det finns inget värre än en nyckelordsfylld metabeskrivning som läser fruktansvärt. Google kommer att se rakt igenom det och kan till och med straffa dig om du gör det tillräckligt.

Glöm inte H2-, H3- och H4-rubriker: 

Vi pratade om H1-rubriker, men glöm inte resten. Dessa är alla viktiga platser där du bör ha dina primära sökord för att hjälpa Google att berätta vilket ämne din artikel fokuserar på.

Webbplatsarkitektur

En bra webbplatsarkitektur leder till en bra användarupplevelse, vilket är viktigt för SEO-marknadsföring. Den fokuserar på saker som snabba laddningstider, en säker anslutning och en mobilvänlig design.

Helst kartlägger du arkitekturen på din webbplats innan du ens köper domänen. Det gör att du verkligen kan komma in i din användares huvud och bakåtkonstruera din väg till en fantastisk användarupplevelse (UX).

ConversionXL har en bra guide om hur du ser till att din UX är effektiv. Du måste också optimera några saker för en fantastisk “sökmotorupplevelse”. Ju mer tillgänglig din webbplats är för Google, desto bättre rankas den.

Element i webbplatsens arkitektur

Om du har svårt att förstå webbplatsens arkitektur bör följande avsnitt klargöra det för dig.

Crawl

Du kommer att se att ordet “crawl” används mycket. Det betyder att Google går igenom din webbplats för att försöka ta reda på vad det är. Google identifierar viktiga sökord, diagnostiserar problem på plats och använder dessa faktorer för att avgöra var du rankas.

Beroende på hur väl de kan indexera alla sidor på din webbplats är det mer sannolikt att de rapporterar ett bra resultat. Ju tjockare webben av länkar mellan sidorna på din webbplats, desto lättare är det för spindlarna att nå dem alla, vilket ger sökmotorn en bättre förståelse av din webbplats.

Du kan göra det här jobbet enklare för Google genom att skapa en webbplatskarta med ett enkelt plugin om du använder WordPress eller använder en XML-webbplatskartagenerator online.

Ditt mål bör vara att göra webbplatsen så lätt att genomsöka som möjligt. Om Google har svårt att ta reda på din webbplats kommer du att ha svårare att ranka eftersom AI inte tar upp alla sökord du använder.

Duplicerat innehåll

Det finns många myter kring duplicerat innehåll och hur det skadar din ranking. Många antar felaktigt att allt på din sida ska vara original, men faktum är att sökmotorer inte straffar webbplatser för duplicerat innehåll.

Att lägga om ditt innehåll på andra webbplatser eller publicera dina gästinlägg igen på din egen webbplats skadar inte din SEO såvida du inte gör det på fel (spam) sätt.

Om du till exempel postar om ditt exakt samma innehåll till en stor butik som stadium, kan det skada din ranking eftersom Google indexerar din stadium-artikel först eftersom den är på den mer auktoritativa domänen. Detta kallas ofta för ett “kanoniseringsproblem”, och det kanske redan händer på din webbplats utan att du inser det.

Kanoniska problem uppstår när en eller flera webbadresser på din webbplats visar liknande eller duplicerat innehåll.

I verkligheten finns det mycket duplicerat innehåll på internet. En situation som många webbplatsägare stöter på är att ha duplicerat innehåll som visas på en sidofält. Om du lägger upp en bloggartikel på din webbplats och har en introduktion i sidofältet kan Google överväga det dubbla innehållet.

Det finns också instanser av duplicerat innehåll på två olika domäner. Innehållssyndikering är ett exempel på detta. Syndikering är när originalinnehåll läggs om någon annanstans. Så länge detta görs med tillåtelse kommer Google inte att straffa dig för det.

sokordsoptimering-seo-mobil

Mobilvänlighet

Vi känner till Googles index för mobil först. Det betyder att vi måste skapa en webbplats som fungerar bra på mobilen eftersom det kommer att vara den viktigaste avgörande faktorn när Google avgör hur lätt det är att genomsöka din webbplats.

Om du går in på din Google Search Console hittar du mycket information om vad Google tycker om din webbplats.

Om du tittar på bilden ovan ser du att den här webbplatsen har ett problem för mobilanvändbarhet. Om du ser sådana här problem i din Google Search Console vill du åtgärda dem direkt.

Sidhastighet

Med implementeringen av Core Web Vitals lägger Google stor vikt vid sidhastighet och användbarhet. Om din webbplats laddas för långsamt eller vissa element laddas långsamt, kan Google straffa dig eller göra det svårare för dig att överträffa dina konkurrenter.

Återigen kommer Google Search Console att ge dig den här informationen så att du inte behöver leta efter ett verktyg för att berätta vad din sidhastighet är.

HTTPS och SSL

Säkerhet och säkerhet är de viktiga rankningsfaktorerna. Om Google tycker att din webbplats är skräppost eller skissartad kommer den inte att ge dig en förstasidesrankning.

Ett sätt som det har hjälpt till att filtrera det goda från det dåliga är genom SSL-certifikat och HTTPS. Det är enkelt att ställa in dessa och kan ge dig det lilla låset bredvid din URL och HTTPS före URL-strängen. Detta är en viktig förtroendesignal, och även om den inte ger så mycket SEO-juice, är det en bästa praxis som kommer att gynna dina långsiktiga mål.

3 tips för att förbättra din webbplatsarkitektur

Det finns tre viktiga faktorer att tänka på när du förbättrar webbplatsens arkitektur. Ta en titt.

1. Se till att du förstår Core Web Vitals: Den viktigaste pusselbiten är Core Web Vitals. Du måste förstå vad dessa är, hur de påverkar din ranking och vad du kan göra åt dem. Läs mer om det och se till att du gör alla rätt rörelser på din webbplats.

2. Skaffa en webbplatskarta: Använd något som WordPress sitemap-plugin om du har en omfattande webbplats. Ett bra exempel på detta är för en fastighetswebbplats. Sajter som denna är enorma eftersom de har tusentals sidor för alla sina fastighetsannonser. För att göra saken värre förändras sidorna hela tiden när hus köps och säljs. Att få en webbplatskarta skulle hjälpa fastighetswebbplatsen att rankas för varje adress, vilket dramatiskt ökar antalet sökord de rankas för, deras trafik och deras domänauktoritet.

3. Åtgärda problem med kanonisering: Funktionen som orsakar duplicerat innehåll är ofta inbyggd i webbplatsen, men det finns sätt att fixa kanoniseringsproblem som dessa. Den exakta lösningen beror på vad som orsakar det ursprungliga problemet. Det kan vara så enkelt som att ta bort en kodrad eller så komplicerat som att strukturera om hela din webbplats för att förhindra duplicerat innehåll.

Även om Google Search Console eller något annat verktyg säger att du har tusentals dubbletter av innehållsfel, har du egentligen bara en stor grundorsak.

Om du har flera versioner av samma sida kan den kanoniska taggen hjälpa dig att ange vilket innehåll som är originalet. Allt du behöver göra är att lägga in en enda kodrad som refererar till den ursprungliga webbadressen

Lyckligtvis gör plugins som Yoast SEO detta enkelt. Du kan ställa in standardsidan eller inläggsversionen som den kanoniska så att den alltid lägger till den här raden som standard. Alternativt kan du ange det manuellt under de avancerade inställningarna för varje sida eller inlägg.

Ett annat tidsbesparande WordPress-tips är att använda plugin-programmet Quick Page/Post Redirects. Den här är användbar om du har fått gamla sidor att omvandlas till nya, vilket ofta lämnar efter sig en våg av trasiga länkar. Installera plugin-programmet så kan du lägga till de gamla webbadresserna i bulk och sedan den nya versionen av varje sida.

Använd den här med Broken Link Checker-plugin för att se vilka webbadresser du behöver omdirigera.

De flesta SEO-fokuserade verktyg genomsöker också din webbplats som sökmotorer för att granska dessa vanliga problem.

Duplicerat innehåll och trasiga länkar (eller 404-fel) är de två vanligaste genomsökningsfelen som plågar de flesta webbplatser.

Om du inte använder ett innehållshanteringssystem som WordPress, måste du redigera .htaccess-filen på din webbplats för att inkludera 301-omdirigeringar. Jag rekommenderar starkt att du utbildar dig själv om 301 omdirigeringar och får lite professionell hjälp i det här fallet.

Förtroende

PageRank, den berömda formeln som grundarna av Google uppfann, är verkligen inte det enda måttet de tar när de rankar sidor i de tio bästa sökresultaten.

Förtroende blir allt viktigare, och de flesta av de senaste Google-uppdateringarna har träffat spammiga och oklara webbplatser. TrustRank är ett sätt för Google att se om din webbplats är legitim eller inte. Om du till exempel ser ut som ett stort varumärke är det troligt att Google litar på dig. Kvalitetsbakåtlänkar från auktoritativa webbplatser (som .edu- eller .gov-domäner) hjälper också.

Element av tillit på din webbplats

Nu finns det tre delar för att bygga förtroende: auktoritet, avvisningsfrekvens och domänålder.

Auktoritet

Google avgör den övergripande auktoriteten för din webbplats genom en blandning av två typer av auktoritet som du kan bygga:

– Domänmyndighet:

vilket har att göra med hur utbrett ditt domännamn är. Coca-cola.com är mycket auktoritativ, till exempel, eftersom alla har hört talas om det.

– Sidauktoritet: 

som relaterar till hur auktoritativt innehållet på en enskild sida (till exempel ett blogginlägg) är.

Två andra populära auktoritetsmått är domän- och sidbehörighetsnumren från Moz.

Moz baserar också denna poäng av hundra, men det är en viktad skala.

Det betyder att det är relativt enkelt att gå från 1-21. Men allt över 55-65 är ganska högt, och 85-95 är ofta det högsta i en viss bransch.

Avvisningsfrekvens

Din avvisningsfrekvens är helt enkelt ett mått på hur många som bara tittar på en sida på din webbplats innan de omedelbart lämnar den igen.

Innehåll, laddningstider, användbarhet och attrahera rätt läsare är alla en del av att minska din avvisningsfrekvens. Matematiken är enkel – rätt läsare kommer att spendera mer tid på en webbplats som laddas snabbt, ser bra ut och har bra innehåll.

Video är ett annat bra sätt att göra det, men du behöver ditt videoinnehåll för att sticka ut och leverera. Viktigast av allt, ditt innehåll måste ge vad läsaren förväntar sig. De måste landa på din sida och få exakt vad de ville ha så snart som möjligt. Om du kan göra det kommer de flesta att stanna kvar på webbplatsen tillräckligt länge, vilket kommer att tala om för Google att din webbplats är aktuellt.

Domänålder

Ibland är den mest respekterade personen i rummet den äldsta eller hur? Detsamma gäller för internet. Om en webbplats har funnits ett tag, producerar konsekvent innehåll och gör det på ett sätt som är tilltalande för sökmotorerna, kommer den att rankas högre än en ny webbplats oavsett vad.

sokordsoptimering-seo-fortroende

3 tips för att bygga mer förtroende

Här är några av mina bästa tips för att hjälpa dig bygga mer förtroende för din webbplats:

Ha tålamod: 

Förtroende är inte något som händer över en natt. Ibland behöver du bara ha tålamod och inse att Google inte har bråttom att genomsöka din webbplats. Ett sätt du kan få dem att göra det tidigare är genom att göra små ändringar på webbplatsen och begära indexering i Google Search Console. Detta kommer att pressa Google att agera, men det garanterar fortfarande ingenting.

Förstå avsikt: 

En stor del av SEO-marknadsföring är att förstå vad användarna vill ha, inte vad du vill att de ska ha. När någon söker efter något på Google vill de åstadkomma något. Om du tillhandahåller den lösningen, se till att du tillhandahåller hela lösningen; annars kommer de till din webbplats, inser att den inte är tillräckligt bra och går vidare.

Ge dem vad de vill ha: 

Ett bra tips för att förhindra användare från att studsa är att ge dem vad de vill ha så fort de landar på din webbplats. De flesta människor vill inte läsa en hel artikel, istället vill de ha ett svar, och ju tidigare du ger dem det, desto bättre.

Länkar

Vikten av en solid länkprofil varierar från expert till expert. Jag tror fortfarande att länkar är en av de viktigaste rankningsfaktorerna Google har för dig.

Ett problem som många SEO:are har är att de inte förstår hur man gör det på rätt sätt. Om du använder fel taktik, förbereder du dig för att misslyckas från början. Om du väljer att ta den långsiktiga strategin och bygga länkar på rätt sätt kan det ta lite längre tid, men du kommer att tacka dig själv på vägen.

Element av länkbygge

Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du bygger länkar till din webbplats:

Länkkvalitet

Även om länkar inte är allt, när man tittar på länkar, är deras kvalitet allt. Det betyder mycket mer än antalet länkar du har. Att bygga bakåtlänkar av hög kvalitet handlar om att nå ut till rätt källor och erbjuda värde i utbyte mot en solid länk. Det finns många sätt att bygga länkar på rätt sätt, så Google betalar de som gör det på rätt sätt.

De flesta tittar bara på det totala antalet länkar, men det är ett stort misstag av några anledningar:

  • Sökmotorer kan ignorera de allra flesta länkar om de är av låg kvalitet eller har skräppost.
  • Länkar från helt nya webbplatser är värda mer än upprepade länkar från befintliga webbplatser.
  • Länkar från andra webbplatser är värda mer än ett gäng länkar från din egen webbplats (från en sida till en annan).

Hur identifierar man en dålig länk från en bra länk?

Google förväntar sig att länkarna du får som pekar till din webbplats är relevanta. Att gå över till Fiverr och köpa en spelning som erbjuder 50 000 länkar för 1000kr kommer inte att ge de resultat du förväntar dig. De kommer att vara taskiga profillänkar på saker som Myspace och Soundcloud, som förmodligen inte är relevanta för din nisch.

En annan sak Google håller utkik efter webbplatser som tar betalt för länkar. Du kan göra en snabb “webbplats: skriv åt oss”-sökning.

Vissa av dessa webbplatser kan debitera dig för att gästposta på deras webbplats i utbyte mot en länk. Google gillar inte detta eftersom det blir lätt för dem med en stor bank att spela systemet.

Målet med länkbyggande är att Google ska belöna de som ger värde i utbyte mot en länk. Du vill skriva ett gästinlägg på en webbplats med personer som är intresserade av din expertis.

Webbplatsen du väljer att skriva ett gästinlägg för bör också ha sin egen trafik. När webbplatsen har trafik kommer det att flöda mer länkjuice i din riktning eftersom folk faktiskt ser vad du bidrar med.

Ankar text

Ankartext är texten som används under länken. Målet är att texten ska framstå så naturligt som möjligt i artikeln. Du vill ha en mängd olika typer av ankartext eftersom de var och en har sin egen plats i SEO-sfären.

Det enda du inte vill göra är att ha en massa text som säger “klicka här” som pekar på din webbplats. Istället, om du skrev en artikel om upphöjda trädgårdssängar och du försöker få en länk till den, kanske du vill att ankartexten med en länk på den faktiskt ska säga “upphöjda trädgårdssängar.” Genom att göra detta kan du berätta mer för Google om vad som kommer att ske när någon klickar sig vidare.

Antal länkar

Slutligen, antalet totala länkar du har spelar roll, och du måste bygga högkvalitativa bakåtlänkar i stor skala över tiden.

Vi har redan berört detta, men det tål att upprepas: Det är inte bara totala länkar du är ute efter. I slutet av dagen kommer webbplatsen med de mest högkvalitativa länkarna vanligtvis att ha ett bättre försprång. Men det beror också på vilka sidor du får länkar till. Länkar till din hemsida är bra, men de flesta naturliga länkar kommer inte att vara till en hemsida om de inte nämner ditt varumärke specifikt.

Det du ofta hittar är att folk länkar till sidor eller inlägg på din webbplats. Om möjligt vill du se till att rätt källor länkar till rätt sidor. Vad du inte vill är att din integritetspolicy ska vara din mest länkade sida. Det finns inget att köpa från den sidan! Besökare kan inte ge dig sin information eller prenumerera eller köpa.

Det är det första misstaget.

Den andra överväger inte hur och var dessa länkar kommer ifrån. En av Crazy Eggs mest populära funktioner är värmekartan, som hjälper människor att peka ut vilka webbplatselement som hjälper till med konverteringar och vilka som distraherar människor från att konvertera. Om du försöker få länkar till den här sidan vill du få länkar från målsidor eller konverteringsrelaterade källor.

Det kan ändras för andra funktionssidor som Recordings. Här skulle en designrelaterad länk inte vara lika vettig. Det är inte lika kontextuellt relevant. Men om sidan eller inlägget talade om användbarhet eller gränssnittsdesign, skulle det passa bra.

Kvalitetskällan för länkarna du får spelar roll, men det gör också platsen de länkar till.

sokordsoptimering-seo-gsc

3 tips för att förbättra din länkprofil

Låt mig nu ge dig några praktiska åtgärder du kan vidta för att förbättra din länkprofil och säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av dina ansträngningar.

3. Ta inte genvägar: 

Det finns inga genvägar i länkbyggande; du måste ta dig tid och bygga dem på rätt sätt. Detta innebär att ha konversationer med människor, pitcha dig själv och berätta för dem hur du kan ge värde till deras webbplats. Leta efter trasiga länkmöjligheter, hitta webbplatser som är relevanta för din nisch och pitcha dem via e-post eller sociala medier.

2. Ta bort farliga länkar: 

Google har något som kallas disavow-verktyget som låter dig ta bort länkar som kan skada din förmåga att rangordna. Du vill använda det här verktyget noggrant eftersom att avfärda massor av länkar faktiskt kan skada din webbplats. Att ta bort länkar som inte längre är relevanta eller som kanske dykt upp på din profil av misstag kan hjälpa till att rensa upp din länkprofil.

1. Glöm inte intern länkning: 

Intern länkning är också en viktig pusselbit; vi bör inte bara oroa oss för externa länkar. Naturligtvis är externa länkar viktiga, men att skapa en webb med ämnen inom samma nisch hjälper Google att genomsöka din webbplats. Google lägger stor vikt vid sökavsikten och den övergripande helheten av ett innehåll. Om du kan lösa allas problem på ett ställe med ett kluster av artiklar som täcker ett ämne framifrån och bakifrån, kommer Google att belöna dig.

Personlig

Nästa kategori av off-page SEO som är värd att ta en titt på är personliga faktorer. Jag pratar om demografi och plats. Dessa faktorer påverkar automatiskt hur någon reagerar på ditt innehåll, men dina SEO-ansträngningar beter sig också olika från en del av världen till en annan.

Även om de flesta av dessa ligger utanför din kontroll, kan du göra några saker för att öka dina chanser att nå en viss målgrupp. Det finns inget “one-size-fits-all”-alternativ när det kommer till personliga SEO-faktorer.

Inslag av personliga SEO-faktorer

Här är de största faktorerna som påverkar personlig SEO:

Land

Alla som söker ser resultat som är relevanta för landet de befinner sig i. Öppettider för rekommenderade butiker och restauranger visas i enlighet med din tidszon.

Sökmotorer tolkar ord olika. Någon som söker efter “filt” i USA kommer att se filtar till sin säng, medan någon i Storbritannien kan se nappar eftersom det är vad termen betyder där. Ett sätt att tala om för Google att du vill rikta in dig på vissa länder är naturligtvis att inkludera dem som sökord.

Men först, fråga dig själv om det är värt det att bli multinationell. Det finns olika konkurrensnivåer från land till land. Kommer du ihåg hur val av sökord till stor del beror på konkurrenterna som redan rankas? Nåväl, Google Kanada kommer att få andra resultat än Google Brasilien. Varje land kan ha olika svårighetsgrader. En flerspråkig webbplats exponerar inte bara din information för fler människor på deras modersmål, utan den kan också hjälpa dig att ranka enklare på andra platser.

Att skapa flerspråkigt innehåll är en av de enklaste “snabbvinsterna” jag har sett. Det är dock inte lätt att få bort det. De flesta av webbens översättningsplugin är inte särskilt bra. Många lovar att automatiskt översätta ditt innehåll till nästan alla språk, men slutresultatet är inte naturligt.

Personligen skulle jag hellre betala lite mer för att folk som talar modersmål hjälper till att översätta innehållet. Kvaliteten och noggrannheten ökar, vilket gör att folk stannar kvar längre, och min webbplatsanvändningsdata och ranking går upp.

Stad

Geo-targeting går ännu längre, ner till stadsnivå. Det är därför du vanligtvis ser resultat från hela kvarteret när du söker efter en snabbmatskedja. Att använda stadsnamn som nyckelord hjälper, men måla inte in dig själv i ett hörn, annars kommer du att se ut som om du bara är en lokal myndighet.

Som sagt, om du är en lokal myndighet och ditt företag huvudsakligen handlar i det lokala området, vill du dra nytta av detta med bra lokal SEO.

sokordsoptimering-seo-anvandare

3 tips för att förbättra de personliga faktorerna

Jag har tre enkla tips som hjälper dig att förbättra de personliga faktorerna som påverkar din SEO:

1. Förstå din kundavatar: 

Bara du kan förstå vem din kund är, och om du inte har en persona av din idealkund är det första steget till personlig SEO. Vad vill din kund ha? Varför letar de efter dig? Vad förväntar de sig när de landar på din sida? Om du svarar ordentligt på dessa frågor bör du kunna ge kunden exakt vad de förväntar sig. När du gör det belönar Google dig eftersom folk tillbringar mer tid på din webbplats och interagerar med elementen på webbplatsen.

2. Skapa flerspråkigt innehåll: 

Att ha innehåll på olika språk är inte så svårt som du tror. Du bryter ner så många barriärer när du gör detta genom att låta människor som inte är engelska som modersmål absorbera det värde du erbjuder.

3. Undersök nyckelord i andra länder: 

Nästan alla sökordsforskningsverktyg låter dig bedriva forskning för andra länder. Om du riktar dig till personer utanför ditt hemland måste du utföra rätt sökordsforskning för att nå dessa personer.

Social

Låt oss slutligen ta en titt på de sociala faktorerna för SEO utanför sidan. Förutom sociala signaler direkt från den som söker, finns det andra sätt som bra resultat på sociala medier kan hjälpa dig att ranka bättre.

Oavsett om det är direkt genom fler länkar eller indirekt genom ett PR-boost, är det sociala frågor.

Elements of Social för SEO

Det finns två huvudsakliga faktorer som påverkar:

Kvaliteten på andelarna

SEO-marknadsföring och marknadsföring i sociala medier går hand i hand eftersom målet är att berätta för Google hur bra du är. Om folk där ute delar ditt innehåll och sprider räckvidden ytterligare, vad säger det till Google?

Det talar om för dem att folk gillar vad du har att erbjuda och att du tillför stort värde för människor. Detta är bra för Google.

Antal delningar

Det sekundära sociala måttet är antalet aktier. Att få en viral hit är varje marknadsförares dröm, men det är överskattat. Det finns många tips och hacks där ute, men sanningen är lite enklare: Gör fantastiskt innehåll.

Det betyder olika saker för olika människor. Till exempel, inom marknadsföringsområdet, har jag funnit att innehåll i lång form nästan alltid överträffar kortform. Överväg nu kändisskvallersajter för en sekund. Ingen vill gå igenom en hel massa ord. Det motsatta är nästan sant här. Deras publik vill ha något kortfattat med mycket dramatik. De vill ha fler videor och bilder med mindre text.

Det här är brödet på sajter som Buzzfeed och TMZ. De drar in dig med dessa stora rubriker som får något att låta mycket mer spännande än vad det är. Hur många tror du delar det utan att ens ha läst artikeln?

Förmodligen mycket.

För att få delningar i SEO-spelet behöver du helt enkelt skapa fantastiskt innehåll som folk gillar att läsa, på en sida där folk läser. Det är igen därför jag sa tidigare hur viktigt det är att gästinlägga på webbplatser med en faktisk läsekrets. Om du gästpostar någonstans utan läsare, tror du att inlägget kommer att delas?

sokordsoptimering-seo-social

3 tips för att förbättra din sociala delning

Här är tre tips för att få fler delningar på sociala medier:

3. Skapa fantastiskt innehåll: 

Att skapa innehåll av bästa kvalitet är sättet att få delningar, enkelt. Google spenderar massor av timmar och mer pengar än du kan förstå för att hindra människor från att spela systemet. Det är ett enkelt koncept, egentligen. Det är ett värdeutbyte. Allt i affärer är ett utbyte av värde, och detsamma gäller för SEO-marknadsföring. Ge Google värdefullt innehåll så kommer Google att belöna dig.

2. Var konsekvent: 

Konsekvens är extremt viktig i SEO och sociala medier. Om du gör ett inlägg en gång var tredje månad kommer inte bara sociala mediers algoritmer att hata dig, det kommer inte att finnas någon i närheten som kan dela innehållet eftersom det har gått så länge sedan ditt förra inlägg. Att konsekvent lägga upp på sociala medier kräver att du har nytt innehåll att dela regelbundet också. Det hela går hela varvet.

1. Gör det enkelt: 

Det finns många plugins för att främja social delning, så du måste använda något på din webbplats. Om läsaren inte kan komma på ett enkelt sätt att dela ditt inlägg på sociala medier, kommer de sannolikt att gå vidare.

Googles EAT-riktlinjer

När du utvärderar din SEO-praxis kan du analysera vad Google använder för att utbilda mänskliga innehållsutvärderare. Se, förutom en enorm mängd algoritmer, använder Google kvalitetsbetyg för att förbättra sökmotorupplevelsen för alla.

Google förklarar i sina riktlinjer för utvärderare att en sida av hög kvalitet måste ha en hög nivå:

1. expertis

2. auktoritet

3. trovärdighet

Eller, som denna uppsättning riktlinjer är mer allmänt känd, EAT.

Subjektiv granskning av vad som får ett innehåll att visa EAT beror på ämnet, bakgrunden till de som publicerar, webbplatsens rykte och mer.

Även om du kanske inte har kontroll över alla faktorer från början, kan att hålla EAT i åtanke när du skapar innehåll hjälpa till att säkerställa att ditt innehåll är på väg i den riktningen.

4 tips för att förbättra ditt EAT-resultat

1. Gör din forskning: 

Detta kan verka självklart, men det bästa sättet att verkligen beskriva expertis, auktoritet och pålitlighet är att dela korrekt information. Ta med expertintervjuer eller gästinlägg när du kan. Se till att informationen du delar är korrekt, i sammanhanget med ämnet och för publiken som kommer att läsa den. Att göra något annat är det snabbaste sättet att få låga poäng med dessa kriterier.

2. Var noggrann: 

Nu när du är säker på att din information är korrekt vill du också se till att den är heltäckande. Att svara på en fråga med ett kort eller förenklat inlägg kan kännas avvisande. För att ses som en expert måste ditt innehåll lämna läsaren att känna sig nöjd och utrustad.

3. Tala med vad du vet: 

När du utvecklar innehåll för din webbplats, håll dig till vad du handlar om som varumärke. Undvik shiny object syndrome och att gå vilse i innehåll som inte är relevant för vad din webbplats handlar om. Att hålla sig till ditt expertämne hjälper till att bygga upp ditt rykte som platsen att gå till för information om det.

4. Tala till din publiks behov: 

På liknande sätt kommer du bara att kunna bygga pålitlighet och auktoritet i en läsares sinne om du faktiskt talar om ämnet som läsarna kommer för att läsa. Vad är det i ämnet som de behöver veta om? Vilka problem kan du lösa? Det är skillnad på att kunna prata på djupet om ett ämne för att du kan det så väl och att kunna lära ut det på ett sätt som känns tillgängligt och relevant. Det senare kommer att hjälpa läsarna att faktiskt se dig som en auktoritet och någon de kan lita på.

SEO-marknadsföring: Att sätta ihop allt

Vi täckte massor av information i den här guiden, och jag kan förstå om du känner dig lite överväldigad. Låt oss göra saker enkelt och snabbt beröra de viktigaste punkterna så att du kan gå därifrån och känna dig lättad och upprymd över din resa med SEO för marknadsföring.

sokordsoptimering-seo-white-hat

Svart hatt vs. Vit hatt SEO

Svart hatt SEO använder slemmiga taktiker som att köpa länkar, fylla i sökord och duplicera innehåll. Även om dessa saker fungerar på kort sikt, kommer de inte att fungera på lång sikt. Du kan se en ökning av trafik och intäkter under en eller två månader tills Google räknar ut dig och svartlistar din webbplats för gott.

Vit hatt SEO är vägen att gå. Det tar längre tid, men det implementerar rätt taktik som kommer att betala dig i många år framöver.

Sökordsforskning och urval

Att ha rätt sökord på din webbplats är det viktigaste sättet för Google att ta reda på vad sidan handlar om. Genom att använda verktyg som Ubersuggest kan du hitta rätt sökord som är relevanta för ditt ämne.

Se till att du inte tvingar dem där de inte hör hemma, och kom ihåg att skapa kvalitetsinnehåll är viktigast framför allt.

HTML

Titeltaggar, metabeskrivningar, alt-text och rubriker är viktiga delar i SEO-marknadsföringspusslet. Du kommer att använda dessa för att berätta mer för Google om ditt innehåll och vad läsarna kan förvänta sig när de landar på din webbplats.

Webbplatsarkitektur

Arkitekturen på din webbplats fokuserar på designen och funktionaliteten hos den. Om användare inte kan navigera lätt på webbplatsen, den laddas för långsamt och vissa element är svåra att komma till, blir det svårare för Google att navigera på webbplatsen också.

Förtroende

Människor måste lita på din webbplats, och att ha funktioner som SSL-certifikat och HTTPS är industristandarden nu. Du kan inte ha en webbplats utan dessa och förvänta dig att rankas eftersom Google förväntar sig detta.

Förutom backend-grejer vill du ha förtroendesignaler på din webbplats som visar folk att du är en professionell och inte vill lura dem på något sätt.

Länkar

Länkbyggande är avgörande men svårt och kräver mycket tid och ansträngning. Den goda nyheten är att det finns många människor där ute som gör det fel. Detta öppnar dörren för SEO:are som är villiga att gå den extra milen för att bygga länkar på rätt sätt.

Få inte spamspelningar på Fiverr som lovar 50 000 länkar. De är bluffar. Du måste bygga varje länk manuellt på webbplatser i din nisch som har sin egen trafik.

Personlig

Se till att du förstår din publik och vad de vill ha av dig. Varje kund har en förväntning när de landar på din webbplats, och det är upp till dig att uppfylla det behovet eller önskan.

Social

Sociala medier och SEO-marknadsföring fungerar bra tillsammans, så försumma inte den sociala aspekten eftersom det kan ge ett bra lyft till dina SEO-insatser. Det krävs mycket för att rankas på Google, och att få rikliga sociala delningar kan verkligen hjälpa Google att visa att du är med under lång tid och är villig att göra vad som helst.

EAT (expertis, auktoritet, trovärdighet)

Det här är en magkontroll som du kan använda för att säkerställa att ditt innehåll har bra kontakt med människor, baserat på ett kriterium som Google använder för verkliga utvärderare.

Skapa innehåll som visar en nivå av förståelse för ett ämne och återspeglar ett rykte om att vara en toppkälla för information om det. Fråga dig själv om innehållet du lägger ut där hjälper dig att bygga upp det ryktet och låter dina läsare lita på dig i ämnet.

SEO och Googles algoritmuppdateringar

SEO kan ofta kännas otillgänglig eller omöjlig på grund av termen “algoritm”. En algoritm är en serie operationer som en sökmotor använder för att beräkna och rangordna webbplatser baserat på när någon använder en specifik sökfråga.

Du kanske har hört att algoritmer alltid förändras, och till viss del är det sant. Google gör vad de kallar “kärnuppdateringar” flera gånger om året för att bättre tjäna dem som söker online. Du kan utforska en historik över Googles algoritmuppdateringar på Moz-webbplatsen.

Men även om Google ofta gör justeringar, bör ditt huvudproblem fortsätta att skapa högkvalitativt innehåll, använda relevanta sökord och bygga välrenommerade bakåtlänksrelationer. Du bör inte försöka “spela systemet” när det kommer till Googles algoritmer, eftersom en viktig anledning till de kontinuerliga uppdateringarna är att sålla bort människor som gör det. Du kan faktiskt skada din ranking genom att fokusera för mycket på algoritmen och inte tillräckligt på ditt innehåll.

sokordsoptimering-seo-Q&A

SEO Marknadsförare Vanliga frågor

Hur lång tid tar det för SEO att fungera?

SEO är inte ett snabbt spår till framgång. Det har det aldrig varit och kommer aldrig att bli. Du måste ha en långsiktig plan när det kommer till SEO eftersom det kan ta mellan sex månader och ett år att ranka för de flesta sökord.

Vilken är den viktigaste faktorn i SEO-marknadsföring?

Det finns ingen faktor som är viktigast eftersom de alla är viktiga. Om jag var tvungen att välja något du skulle fokusera på skulle det vara att tillhandahålla kvalitetsinformation till människor. Du kan ha alla SEO-bitar på plats, men om ditt innehåll inte är bra spelar det ingen roll eftersom folk inte kommer att vara intresserade av dig.

Hur rankar jag snabbare på Google?

Det bästa sättet att rangordna är med konsekvent ansträngning regelbundet. Om du är med för att vinna det, vill du stadigt bygga länkar till din webbplats, skapa nytt innehåll och uppdatera tidigare innehåll. Att göra detta dag efter dag kommer att ge de resultat du vill ha.

Kan jag ranka en webbplats utan SEO?

Naturligtvis finns det situationer där människor har tur, men det är troligtvis för att de tillhandahåller något som många inte har. Många människor tävlar i samma utrymme, vilket är där den bästa SEO kan vinna. Affiliate-marknadsföring är ett bra exempel på detta. Det finns en miljon sajter som fokuserar på sportartiklar för affiliate-marknadsföring. Att tävla i detta utrymme kräver en gedigen förståelse för SEO-marknadsföring.

Hur mycket kostar SEO?

Kostnaden för SEO beror på. Du kan anlita ett proffs som sköter det åt dig, eller så kan du göra allt själv. Att göra det själv kommer att ta mycket längre tid, och du måste ta hänsyn till inlärningskurvan. Men för det mesta kan du göra det nästan gratis om du gör allt på egen hand.

Kika på seo göteborg för att komma i kontakt med rätt företag

Bläddra även igenom denna bloggen makeitdesign för tips på hur du designa en hemsida.

Få tips på hur man skriver en blogg i denna bloggen allthingsbright.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *