Uncategorized

Smarta Hem: Vart ska du börja för att spara tid och pengar?

De dagar då någon behövde vara expert för att bygga smarta hem är förbi. Det finns många smarta enheter och prylar på marknaden, uppdelade i dussintals olika kategorier som är prisvärda och inte kostar en förmögenhet.

I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta innan du börjar köpa smarta enheter för att uppgradera ditt hem, göra det tekniskt vänligt och samtidigt spara pengar och tid.

Kolla in den här bloggen också elinlicious

Smarta Hem: var ska man börja ifrån?

För det första är det viktigt att inse att termen Smart Hem inte automatiskt betyder att vi talar om hundratals enheter som ansluter och interagerar med varandra genom en dyr och komplicerad centralhubb. Du kan börja bygga ditt smarta hem bit för bit, pryl för pryl. Med rätt planering kan du öka systemets funktioner, beroende på dina behov och budget. Ett bra ställe att börja är smart hembelysning.

Smart Belysning

Smart belysning kommer till en låg kostnad och är mycket enkel att använda. Det finns många lampor och lampor som lämpar sig för smarta hem på marknaden för alla budgetarklasser.

Dessutom behöver du inte installera ett centralt nav eftersom de flesta tillverkare har sin egen app som later dig styra belysningen i enskilda områden/rum i huset. Det enda kravet är att det finns en pålitlig router som har räckvidd till alla rum som berörs vilket dagens routrar loser utan problem.

Samtidigt är smarta belysningssystem väldigt lätta att bygga ut.

Smarta Hemfunktioner

Smart Temperaturkontroll

Efter att ha installerat ett smart belysningssystem är det få som stannar där, man får smak för potentialet.

Ofta är nästa steg att välja en smart termostat. Det är en  enhet som kommer att läsa av temperaturen i ett rum och sedan justera sig till önskade nivåer. Det är lätt att förstå kommer en smart termostat inte bara ge en bättre levnadsstandard utan också hjälpa till med kostnaden av elförbrukning.

Smart Säkerhet

En annan aspekt av smarta enheter handlar om säkerheten i ditt hem. Dessa kan ställas in med säkerhetskameror och sensorer, genom vilka skickar uppdateringar till din smartphone. Samtidigt finns även möjlighet till smarta dörrklockor, som ofta har en kamera, så att man kan se vem som är utanför din dörr.

Är du redo att förvandla ditt Hem till ett Smart Hem?

Om du vill interagera med smarta enheter i ditt hus med bara ett tryck på telefonens skärm eller helt enkelt genom att använda din röst, ta det första steget genom att besöka Smartahögtalare. De har ett bra sortiment av enheter att välja mellan.

Kolla även in denna bloggen mickgrahamcomputers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *